Blunder met opname vicepresident Brazilië

11 april 2016Leestijd: 1 minuut

BRASILIA (ANP) – De Braziliaanse vicepresident Michel Temer is in verlegenheid gebracht door een uitgelekte geluidsopname. De politicus bespreekt in de veertien minuten durende opname hoe hij het land zal besturen als de omstreden president Dilma Rousseff gedwongen moet aftreden.

,,Ik wil geen valse verwachtingen scheppen”, aldus Temer in de audioboodschap, die maandagmiddag werd gepubliceerd op de website van een Braziliaanse krant. ,,Laten we niet denken dat een mogelijke een verandering binnen de regering alles in drie tot vier maanden zal oplossen.” Ook roept hij op tot nationale eenheid.

Volgens medewerkers van Temer is de opname echt. Het geluidsbestand zou per ongeluk zijn verstuurd via berichtendienst Whatsapp en kwam zo terecht bij partijgenoten van de vicepresident.

De PMDB-partij van Temer liet vorige maand weten uit de regeringscoalitie te stappen. De regering van Roussef, zelf lid van de Arbeiderspartij, wordt geconfronteerd met enorme corruptieschandalen en de ergste recessie in een kwart eeuw.