Abdeslam had info over Duits nucleair centrum

14 april 2016Leestijd: 1 minuut

JLICH (ANP) – In het appartement van terreurverdachte Salah Abdeslam zijn mediaberichten over het Duitse nucleaire onderzoekscentrum Jülich gevonden. Het centrum stelt in een reactie dat er geen gevaar was.

Duitse media berichtten donderdag dat ook foto’s van de directeur van het centrum werden aangetroffen in Abdeslams woning in de Brusselse gemeente Molenbeek. Duitse inlichtingendiensten informeerden het parlement ruim twee weken geleden over de vondst.

Jülich ligt iets ten oosten van Heerlen. Er ligt ook nucleair afval opgeslagen.

De in België geboren Abdeslam wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs en werd een kleine maand geleden opgepakt in Brussel. Eerder bleek dat terreurverdachten een topman van een Belgisch nucleair onderzoekscentrum hadden geobserveerd.