Noord-Korea vuurt opnieuw projectielen af

03 maart 2016Leestijd: 1 minuut

SEOEL (ANP) – Noord-Korea heeft donderdag meerdere korteafstandsprojectielen in zee afgevuurd. Dat zegt de Zuid-Koreaanse minister van Defensie. Dat gebeurde kort nadat de VN-Veiligheidsraad unaniem besloot om het land nieuwe sancties op te leggen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie is Zuid-Korea aan het onderzoeken of het gaat om korteafstandsraketten of om artilleriegeschut.

Het is niet de eerste keer dat Noord-Korea provoceert door raketten af te schieten. Aanleiding voor de sancties die woensdag door de VN zijn opgelegd, zijn recente nucleaire testen die het stalinistische land uitvoerde en vanwege het afvuren van langeafstandsraketten. Het zijn de zwaarste sancties in twintig jaar tijd tegen Noord-Korea.