Netanyahu niet naar VS vanwege campagnes

08 maart 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een uitnodiging van het Witte Huis afgeslagen vanwege de verhitte campagnes rond de kandidaten voor de presidentsverkiezingen. Dat heeft hij dinsdag verklaard in een reactie op de verontwaardiging in de VS over zijn afzeggen.

Het hoofdkwartier van de Amerikaanse president Barack Obama liet maandag weten dat het via de media heeft moeten vernemen dat Netanyahu niet naar een overleg op 18 maart in Washington komt. Israël had nota bene zelf om een gesprek gevraagd, aldus het Witte Huis.

In een verklaring dinsdag zegt Netanyahu dat hij ,,het waardeert” dat Obama hem wilde ontvangen, maar dat hij besloot ,,om nu niet naar Washington te gaan, op het hoogtepunt van de verkiezingscampagnes in de VS”.