Negen jaar cel geëist tegen ex-Rabo handelaar

04 maart 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Anthony Allen, een voormalige handelaar van Rabobank, verdwijnt vermoedelijk voor jaren achter de tralies. Aanklagers in de Verenigde Staten hebben een gevangenisstraf van negen jaar tegen hem geëist.

Eerder werd Allen door een Amerikaanse rechtbank veroordeeld voor manipulatie van het interbancaire rentetarief Libor. Ook zijn ex-collega Anthony Conti werd schuldig bevonden vanwege gesjoemeld met het rentetarief. Tegen hem is zes jaar cel geëist.

Allen en Conti werkten in Londen, waar zij volgens de aanklacht vier jaar lang samenspanden met collega’s, ook van andere banken, om het Libortarief vast te prikken.

De uiteindelijke straf die de twee tegemoet kunnen zien, wordt volgende week vastgesteld.