Mugabe toont vuist na vraag over pensioen

05 maart 2016Leestijd: 1 minuut

HARARE (ANP) – De 92-jarige Zimbabwaanse president Robert Mugabe heeft een journalist gedreigd met een vuistslag, omdat die in een interview de mogelijke pensionering van het staatshoofd aan de orde stelde. Mugabe benadrukte dat hij niet van plan is de macht over te dragen, meldde de Britse zender Sky News zaterdag.

,,Waarom een opvolger als ik er nog ben? Moet ik je tegen de grond slaan om je duidelijk te maken dat ik nog leef?”, zei Mugabe, terwijl hij zijn vuist balde.

Mugabe vierde vorige maand zijn 92e verjaardag. Hij regeert Zimbabwe al sinds de onafhankelijkheid in 1980, eerst als premier en sinds 1987 als president. Mugabe is in 2013 in een omstreden stembusgang herkozen voor een nieuwe termijn van vijf jaar.