Kritiek Tsipras op sluiting grens Macedonië

01 maart 2016Leestijd: 1 minuut

ATHENE (ANP) – De Griekse premier Alexis Tsipras heeft de grensblokkade voor vluchtelingen bij Macedonië scherp bekritiseerd. ,,Deze eenzijdige maatregelen zijn onaanvaardbaar. De vluchtelingencrisis kan één land zelf niet behappen”, zegt hij in een interview met het Duitse Frontal 21, dat dinsdag op de ZDF wordt uitgezonden.

,,Als we er niet in slagen een gemeenschappelijke oplossing te vinden, dan is dat niet alleen een probleem voor Griekenland, maar zal het onze gemeenschappelijke toekomst in Europa in gevaar brengen”, aldus Tsipras. Door het restrictieve beleid van Macedonië zitten op dit moment in Griekenland ongeveer 22.000 vluchtelingen vast.

De Macedonische minister van Buitenlandse Zaken Nikola Poposki verdedigde de eenzijdige sluiting van de grens met Griekenland. ,,We bouwen aan een 20 kilometer lang hek langs de grens met Griekenland om de stroom illegale migranten tegen te houden. Dit zijn overwegend economische migranten, geen oorlogsvluchtelingen.”