Jimmy Carter ontslagen van kankerbehandeling

06 maart 2016Leestijd: 1 minuut

ATLANTA (ANP) – De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter wordt niet langer behandeld aan de kanker die hem vorige zomer trof. Zijn artsen achten hem genezen en vinden doorbehandelen niet nodig, maakte Carter volgens de Atlanta Journal-Constitution bekend tijdens zijn zondagschoolles in Plains in Georgia.

De 91-jarige Carter moet wel regelmatig op controle komen en krijgt dan ook aan MRI-scans, zei Mandy Flynn, een nicht van de Democratische ex-president die de zondagschoolles bijwoonde, tegen de Amerikaanse krant. ,,Als het moment aanbreekt dat ze de behandeling weer moeten opstarten, dan doen ze dat.”

Afgelopen zomer, toen artsen vaststelden dat de ziekte naar zijn hersenen was uitgezaaid, leek het er nog slecht uit te zien voor Carter.