Geen nieuws over MH370 2 jaar na verdwijning

08 maart 2016Leestijd: 1 minuut

KUALA LUMPUR (ANP) – Precies twee jaar na het verdwijnen van vlucht MH370 van Malaysia Airlines hebben de onderzoekers dinsdag niks nieuws te vertellen. Dat meldde het Duitse persbureau DPA dinsdag dat inzage had in de drie kantjes tellende verklaring die de onderzoekers in Maleisië presenteren.

De Boeing 777 met 239 mensen aan boord verdween op 8 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Tot nu toe is een enkel wrakstuk teruggevonden. Dit spoelde aan op het eiland Réunion. Vorige week werd een wrakstuk ontdekt bij Mozambique maar daarvan is nog niet vastgesteld dat het van vlucht MH370 is.

Volgens DPA reageerden nabestaanden van inzittenden teleurgesteld op de verklaring van de onderzoekers. ,,Papierverspilling”, zei een van hen. ,,Dit heeft geen enkele waarde”, verklaarde een ander.