Doden bij jihadistische aanval Tunesië

07 maart 2016Leestijd: 1 minuut

TUNIS (ANP) – Bij gevechten tussen het Tunesische leger en jihadisten zijn maandagochtend zeker 28 islamistische strijders, tien militairen en zeven burgers om het leven gekomen, melden het ministerie van Binnenlandse Zaken en hulpverleners.

De jihadisten vielen volgens bronnen bij veiligheidsdiensten en plaatselijke ziekenhuizen leger- en politiekazernes aan in Ben Guerdane, dat niet ver van de Libische grens ligt. De autoriteiten hebben de inwoners van de plaats opgedragen binnen te blijven. Het bij toeristen populaire eiland Djerba, 50 kilometer ten noordwesten van Ben Guerdane, is afgegrendeld en twee grensovergangen naar Libië zijn gesloten, meldt staatspersbureau TAP. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn zes aanvallers gevangengenomen.

In Libië opgeleide jihadisten hebben vorig jaar meerdere terreuraanslagen in Tunesië gepleegd. De Tunesische autoriteiten hebben de grensbewaking sindsdien versterkt. Islamitische Staat (IS), dat afgelopen jaar terrein won in Libië, zou ook voet aan de grond willen krijgen in Tunesië. Omgekeerd zouden veel Tunesiërs zich willen aansluiten bij IS in het buurland.