Dode en gewonden in Palestijns kamp

01 maart 2016Leestijd: 1 minuut

RAMALLAH (ANP) – Israëlische troepen hebben een Palestijn doodgeschoten bij het vluchtelingenkamp Qalandia. Dat gebeurde tijdens een poging van de militairen om twee van hun kompanen te ontzetten die daar verzeild waren geraakt.

Volgens Palestijnse medische kringen dinsdag was de dode een 22-jarige man. Zes anderen zouden gewond zijn geraakt tijdens het schietincident. De Israëlische brigadier-generaal Motti Almoz deelde later mee dat vijf soldaten waren gewond geraakt. De twee militairen die werden ontzet, behoorden tot de gewonden. Het voertuig waarin zij bij het kamp reden, was door Palestijnen bekogeld met stenen en brandbommen.

Sinds oktober 2015 zijn er telkens weer aanvallen op Israëlische burgers en soldaten. Dat heeft 28 Israëliërs en 170 Palestijnen het leven gekost.