Bloedige aanslag op rechtbank Pakistan

07 maart 2016Leestijd: 1 minuut

PESHAWAR (ANP) – Bij een zelfmoordaanslag op een gerechtsgebouw in Noordwest-Pakistan zijn maandag minstens zestien doden gevallen. Nog eens 27 mensen raakten gewond, liet de politie weten. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door een factie binnen de Taliban.

Onder de doden zijn volgens de politie twee agenten en twee kinderen. ,,De zelfmoordterrorist probeerde het gerechtsgebouw binnen te dringen en blies zich op toen de politie hem staande hield”, zei politieman Saeed Wazir.

De stad Shabqadar, waar de aanslag plaatsgreep, en het naburige stammengebied Mohmand zijn de laatste tijd geregeld het doelwit van terroristen. Jamaat-ur-Ahrar, een factie van de Pakistaanse Taliban, liet weten dat de aanslag vergelding was voor de dood van Mumtaz Qadri, die vorige week werd terechtgesteld.

Qadri vermoordde in 2011 de gouverneur van Punjab, voor wie hij als lijfwacht werkte. De gouverneur had opgeroepen om de doodstraf voor het beledigen van de islam of de profeet Mohammed af te schaffen. Voor religieuze hardliners is Qadri een held.