‘Weer ruzie bij Top Gear’

27 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De topvrouw van de nieuwe reeks van het populaire Britse autoprogramma Top Gear, Lisa Clark, is woedend opgestapt. Dit meldde de Britse krant The Telegraph zaterdag.

Clark zou na pas vijf maanden op deze post bij de BBC al meer dan genoeg hebben van hoofdpresentator Chris Evans. Die zou ,,een tirannieke ‘controlfreak’ zijn, die denkt dat hij over iedereen heen kan walsen”, aldus bronnen bij het BBC-programma.

Top Gear bestaat sinds 2002. Het was een wereldwijd bekeken tv-programma en werd gepresenteerd door Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. Meerdere irritaties over Clarksons eigengereide optreden en de mishandeling van een medewerker in maart vorig jaar, leidden tot het einde van die reeks en het vertrek van de drie presentatoren naar Amazon Prime.

Clark en Evans zouden de nieuwe reeks maken, maar de start in mei is inmiddels twee weken uitgesteld en het aantal autoshows is teruggebracht tot zes. Dat zou zijn omdat er zo veel vertraging is bij het filmen, wat bijgedragen heeft aan de ergernissen van Clark.