buitenland

Syrië waarschuwt Saudi’s

06 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DAMASCUS (ANP) – Syrië zal elke inval in zijn territorium beschouwen als een oorlogsdaad. Dat heeft de Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Moualem, zaterdag gezegd. Hij reageerde daarmee op de Saudische aankondiging dat Riyad bereid is grondtroepen naar Syrië te sturen.

,,Elke inval op Syrisch land zonder toestemming van de Syrische regering is een oorlogsdaad. En het spijt ons dat diegenen (die invallen) naar hun land zullen terugkeren in doodskisten”, zei Moualem.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.