Slowakije neemt maatregelen tegen migranten

20 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BRATISLAVA/BRUSSEL (ANP) – Slowakije neemt maatregelen om vluchtelingen aan de grens met Oostenrijk te kunnen weren. Dat heeft premier Robert Fico vrijdag tegen Slowaakse journalisten in Brussel gezegd. Het besluit volgt op het vluchtelingenlimiet dat Oostenrijk sinds vrijdag heeft ingesteld.

Het is nog niet bekend wat de maatregelen precies inhouden. De migrantenstroom in het land bestaat voornamelijk uit vluchtelingen die vanuit Slowakije de grens oversteken naar Oostenrijk. Nu Oostenrijk een limiet heeft ingesteld op het aantal migranten dat het land dagelijks kan binnenkomen, kan dit voor problemen zorgen in buurlanden zoals Slowakije.

De regering in Wenen liet deze week weten niet meer dan 3200 mensen per dag binnen te laten en niet meer dan tachtig asielaanvragen in behandeling te nemen.