buitenland

Schrijfster Harper Lee (89) overleden

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

MONROEVILLE (ANP) – De Amerikaanse schrijfster Harper Lee is op 89-jarige leeftijd in haar woonplaats Monroeville overleden. Dat heeft haar uitgever vrijdag bevestigd.

Lee werd in één klap wereldberoemd door haar boek To Kill a Mockingbird, dat in 1960 werd gepubliceerd. Een jaar later won ze met het werk de Pulitzerprijs. In 1962 werd het succesvol verfilmd, met onder anderen Gregory Peck.

Tot op de dag van vandaag wordt het boek bijzonder goed verkocht. In de Nederlandse boekhandels ligt het als Spaar de spotvogels. Al in 1957 schreef ze Go Set a Watchman, dat door de uitgever werd geweigerd. Die wilde eerst een verhaal dat twintig jaar eerder speelde. Dat werd To Kill a Mockingbird. Watchman werd uiteindelijk pas in 2015 uitgegeven. Het was vorig jaar overal binnen de kortste keren uitverkocht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.