Opnieuw onderzoek vermiste studenten Mexico

29 februari 2016Leestijd: 1 minuut

MEXICO-STAD (ANP) – Nieuw onderzoek naar de in september 2014 verdwenen Mexicaanse studenten in de staat Guerrero moet zekerheid geven over het noodlot van de slachtoffers. Het Openbaar Ministerie kondigde zondag in Mexico-Stad nieuw onderzoek aan naar een vuilnisbelt waar de lijken van de 43 studenten verbrand zouden zijn. Experts hadden het verband tussen de vuilstortplaats en de verbranding eerder verworpen.

Aan het nieuwe onderzoek zullen onder anderen deskundigen deelnemen van de Inter-Amerikaans Commissie voor de Rechten van de Mens. Zij hebben de brand op de vuilnisbelt eerder altijd betwijfeld. Argentijnse forensische wetenschappers kwamen onlangs ook tot die uitkomst. Het nieuwe onderzoek moet nu alle twijfel wegnemen.

Mexico concludeerde eerder al dat de studenten door lokale autoriteiten in de stad Iguala waren overgedragen aan een drugsbende. Die zou ze vervolgens hebben gedood en verbrand.