Meer aangiftes seksueel geweld Keuls carnaval

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

KEULEN (ANP/DPA) – Na de eerste avond van het carnaval in Keulen is ruim twee keer zo vaak aangifte gedaan van een zedendelict als vorig jaar. Bij twee aangiftes gaat het om een ernstig vergrijp, liet de politie vrijdag weten.

Tijdens de zogenoemde Vrouwenvastennacht zou 22 maal een seksueel delict zijn gepleegd. Vorig jaar waren dat er nog negen en in 2014 tien.

In een van de twee ernstige zaken was een Belgische verslaggeefster het slachtoffer. De televisiejournaliste werd ,,voor een draaiende camera betast en seksueel belaagd”, zei commissaris van politie Michael Temme. Een andere vrouw werd vrijdagochtend vroeg op de terugweg naar huis neergeslagen en ,,kennelijk ook verkracht”.

De politie verklaart de stijging uit de grotere aangiftebereidheid die er zou bestaan sinds de massale aanrandingen in de nieuwjaarsnacht in Keulen.