Griekse oud-minister adviseert Britse Labour

29 februari 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – De voormalige Griekse minister van Financiën, Yanis Varoufakis, wordt adviseur van de Britse Labourpartij.

De flamboyante Varoufakis speelde een hoofdrol in de onderhandelingen over de Griekse schuldenlast. Hij legde vorig jaar juli zijn functie neer omdat hij de strikte voorwaarden voor nieuwe leningen aan zijn land onacceptabel vond.

Varoufakis heeft een ontmoeting gehad met de schaduwminister van Financiën, John McDonnell. ,,Varoufakis is interessant omdat hij uiteraard bij al die onderhandelingen is geweest”, verwees Labourleider Jeremy Corbyn in een interview met de krant Islington Tribune naar de onderhandelingen met de Europese Centrale Bank, de Europese Commissie en het Internationaal Monetair Fonds.