buitenland

Duizend Duitse studenten op straat

05 februari 2016Leestijd: 1 minuut

NEURENBERG (ANP/DPA) – Ongeveer duizend studenten van de universiteit Erlangen-Nürnberg hebben vrijdagochtend in allerijl de faculteit economische wetenschappen moeten verlaten. De politie in Neurenberg had een schriftelijk dreigement over een schietpartij ontvangen en nam geen risico. Ook op de muren van het gebouw hingen bedreigingen.

De politie controleerde alle aanwezige personen en hun tassen, maar voor zover bekend vond zij niets bijzonders.

In de brief dreigde een man ,,met wraak op iedereen die zijn leven had vernietigd”. De briefschrijver was ooit begonnen aan een studie aan de universiteit, maar docenten en medestudenten waren in zijn ogen schuldig aan het feit dat hij het niet had gehaald. Hij had het voornemen ,,meerdere mensen en zichzelf” van het leven te beroven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.