Hoe gaat Israël reageren op de Iraanse rakettenregen?

17 april 2024Leestijd: 1 minuut
Iran Mideast Tensions

Wat betekent de Iraanse aanval, en hoe zal Israël reageren? In podcast Elke Week spreken Geerten Waling en Sam Verbeek met buitenlandredacteur Matthijs van Schie.

Zaterdagnacht 13 april lanceerde Iran meer dan 320 raketten en drones, als vergelding voor een Israëlische actie in Syrië. Voor het eerst viel Iran vanaf het eigen grondgebied Israël aan, dat samen met zijn bondgenoten bijna alle projectielen wist te onderscheppen.

Na deze angstaanjagende nacht wacht de wereld gespannen af. Zal Israël terugslaan? Iran dreigt met een ‘veel grotere respons’ als dat gebeurt. Of kiest de regering-Netanyahu, op aandringen van de Amerikanen en de Britten, voor de-escalatie?

Luister voor dit en meer naar podcast Elke Week.