Wat is Palestina? En wie zijn de Palestijnen?

31 oktober 2023Leestijd: 1 minuut
Pro-Palestijnse betogers houden een mars vanaf de Dam richting het Westerpark. Op het Beursplein was een Israëlische tegendemonstratie die door de politie vroegtijdig is ontbonden omdat Pro-Palestijnse betogers de confrontatie wilden opzoeken. ANP/Hollandse-Hoogte/Nico Garstman

In deze aflevering van de podcast Elke Week duiken Geerten Waling en Sam Verbeek dieper in de recente gebeurtenissen in Israël en Gaza.

Ze spreken met Matthijs van Schie, chef van de online redactie van EW Magazine, over de verslaggeving rondom de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Hoe kunnen we onderscheid maken tussen feiten en fictie in een tijdperk van snelle nieuwsverspreiding en sociale media? Hoe zijn gerenommeerde media in de val gelopen van ongeverifieerde berichten? En wat is de historische context achter de vaak gedeelde kaarten die het ‘verlies’ van Palestijns land tonen? Luister mee!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."