Premium Lock Dit zijn de Republikeinse uitdagers van Donald Trump

14 augustus 2023Leestijd: 8 minuten
Met de klok mee, vanaf linksboven: Tim Scott, RonDeSantis, Nikki Haley, Vivek Ramaswamy, Asa Hutchinson, Doug Burgum, Mike Pence en Chris Christie. Foto: . Asa Hutchinson. (AP Photo

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus gingen de concurrenten van Donald Trump voor het eerst met elkaar in debat op nieuwszender Fox. De oud-president, die in de peilingen beter scoort dan al zijn uitdagers bij elkaar, betrad het podium zelf niet. Wie zijn de andere Republikeinse kandidaten voor het presidentschap?

Kijk de hoogtepunten van het debat terug (tekst gaat hieronder verder):

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het wordt dringen bij de Republikeinse voorverkiezingen voor het presidentschap van de Verenigde Staten: niet minder dan 274 kandidaten van de Grand Old Party hebben zich inmiddels aangemeld bij de Federal Election Commission. Hoewel het overgrote deel geen schijn van kans maakt – zo heeft een zekere Glenda Jo Woodward uit Alaska in een half jaar tijd slechts 13,85 dollar aan donaties weten binnen te halen en is de viervoeter Oskar Cats uit Pennsylvania inmiddels van de kandidatenlijst verwijderd – zijn er toch nog ongeveer tien die het serieus durven op te nemen tegen oud-president en torenhoog favoriet Donald Trump.

Een aantal van hen neemt deel aan de eerste krachtmeting die het Republican National Committee organiseert, op 23 augustus in Milwaukee. Om in aanmerking te komen voor het door Fox uit te zenden debat, moeten de kandidaten over ten minste 40.000 unieke donoren beschikken, van wie er minstens tweehonderd uit meer dan twintig staten of overzeese gebieden moeten komen.

Trump, die in de peilingen beter scoort dan al zijn uitdagers bij elkaar, zal zelf niet het podium betreden. Maar kijken zal hij wel, zo liet hij weten via zijn socialemediaplatform Truth Social: ‘Laat ze maar debatteren, zodat ik kan zien wie ik MISSCHIEN zou kunnen overwegen als vicepresident!’ Op deze pagina’s: de rechtse kanshebbers en hoe ze ervoor staan in de landelijke peilingen van de toonaangevende politieke website fivethirtyeight.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw