In Doha Premium Corner

Waarom hardlopen in de enorme hitte van Qatar toch mogelijk is

02 januari 2023Leestijd: 2 minuten

Leo Kwarten vindt een mogelijkheid om aangenaam rondjes te lopen in de enorme hitte van Qatar.

Lees deze blog van Constanteyn Roelofs uit november 2022: Nederland lijkt meer op Qatar dan het zelf denkt 

In Qatar houden ze van joggen. ’s Avonds is het een drukte van belang op de prachtige corniche van Doha. Hier kun je hardlopen onder de palmbomen, terwijl duizenden stadslichtjes weerkaatsen op het water van de Golf. Even is iedereen gelijk in dit land van rangen en standen: de hoofddoekjes op de nieuwste Nikes, snelle meiden in leggings, gezette Indiase klerken en de puffende Engelse bankdirecteur met zijn melkflessenbenen. Iedereen zweet zich kapot. Al te korte broekjes zijn not done, en dat helpt niet mee.

Maar vergeet het om overdag te joggen, zeker ’s zomers als het kwik boven de 40 graden stijgt en heel Qatar van airco naar airco vlucht. Gelukkig is er Oxygen Park, een monumentaal landschapspark dat in 2019 gereedkwam. Hier kun je als jogger ook overdag los gaan. Het parcours is half overdekt, loopt door windtunnels die ­verkoeling bieden en onder aangelegde watervallen door waardoor je je even in de ­Alpen waant. Totdat je overmoedig geworden een sprintje trekt: dan ben je weer in Qatar.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.