In Alexandrië Premium Corner

Waarom Egyptisch erfgoed genadeloos tegen de vlakte gaat

23 november 2021Leestijd: 2 minuten

Stadsgids Zahra Adel stopt de auto in een smal straatje tussen flatgebouwen van tien verdiepingen hoog in de centraal gelegen Alexandrijnse wijk Moharam Bek. Ze wijst op een onzorgvuldig gemetseld muurtje. Erachter is nog net de kruin van een boom zichtbaar en steken de omringende flatgebouwen vaal af tegen de heldere lucht. ‘Hier stond Villa Ambron,’ zegt ze. ‘Het huis van Lawrence Durrell.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.