In Helsinki Premium Corner

Eigen taal op tweede plaats

05 oktober 2021Leestijd: 2 minuten

Het Fins geniet de reputatie een moeilijke taal te zijn. Voor buitenlanders die een verhuizing naar het gemoedelijke Helsinki overwegen, maar die opzien tegen het leren van vijftien naamvallen en (de uitspraak van) soms ellenlange woorden, is er mogelijk goed nieuws. Burgemeester Juhana Vartiainen heeft voorgesteld van het Engels een officiële taal te maken.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.