Opvallend Premium Corner

Witte auto’s, tango en heavy metal: hobby’s van wereldleiders

13 juli 2021

Even geen topoverleg: wereldleiders en hun soms best vreemde hobby’s.

Vermoedelijk hebben weinigen op aarde langere werkdagen dan staatshoofden en regeringsleiders. Als ze niet hun land besturen, dan proberen ze tijdens internationale topconferenties de wereldproblematiek op te lossen – of in elk geval hun nationale belangen te behartigen. Waarschijnlijk brengen ze de rest van hun tijd door met het lezen van stapels dossiers.

Voor iedereen die een heldere duiding van het laatste nieuws zoekt is er EWEW laat de feiten spreken. Scherp, kritisch, maar altijd positief. Al sinds het eerste nummer verscheen op 27 oktober 1945.

Lees EW al vanaf € 8 per maand

Maar ook de machtigen der aarde moeten soms hun hoofd leegmaken. Dat doen sommigen van hen op wel zeer verrassende wijze. Wie had gedacht dat de Tibetaanse boeddhistenleider, de dalai lama, ter ontspanning met minuscuul gereedschap probeert horloges te repareren? Of wat te denken van die ene president in Midden-Amerika die, net als zijn echtgenote overigens, in zijn vrije uren graag gedichten schrijft?

Omdat niets menselijks hun vreemd is: de eigenaardige vrijetijdsbestedingen van wereldleiders.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.