In Parijs Premium Corner

‘Gokkers zijn geen krassers’

06 mei 2020Leestijd: 2 minuten

In de volksmond zijn ze ‘PMU’ gaan heten, de sjofele bars overal in Frankrijk waar vaak wat oudere mannen op paardenraces wedden. ‘PMU’ is de afkorting van Pari Mutuel Urbain, het bedrijf dat de gokpraktijken beheert. Maar sinds Frankrijk vanwege het coronavirus op slot is gegaan, zijn ook de paardenrennen stil­gelegd en deze uitspanningen gesloten. En dat heeft als ­gevolg dat 500.000 gokkers ‘droogstaan’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.