Islam Premium Corner

Pakistan is gegijzeld door fanatici

07 november 2018Leestijd: 4 minuten

Vrijspraak van Asia Bibi leidde tot geweldsuitbarsting onder moslimradicalen. Maar jonge en liberale Pakistanen hebben er hun buik van vol.

Angstaanjagende videobeelden waarin mannen na de vrijspraak van ‘godslasteraar’ Asia Bibi dagenlang met stokken auto’s en winkels kort en klein sloegen, bevestigen het beeld van Pakistan als gevaarlijk moslimland. Opgestookt door radicale moslimgeestelijken, probeerden betogers druk uit te oefenen om het vonnis te herzien.

Asia Bibi, christen in een islamitisch land, zit sinds 2010 vast na beschuldigingen van blasfemie: zij zou twee moslima’s hebben beledigd. Bibi kreeg de doodstraf, maar de Hoge Raad sprak haar vorige week woensdag vrij wegens gebrek aan bewijs.

Volksmenner Rizvi houdt haattoespraken en jaagt Pakistanen straat op

Blogger Muhammad Salman Khan (1991) walgt van radicale geestelijken als Khadim Hussain Rizvi, de grote volksmenner achter het jongste protest. ‘Met zijn haattoespraken jaagt hij duizenden onopgeleide en kansloze Pakistanen de straat op om het volk te terroriseren.’ Net zo genoeg heeft Salman van politieke leiders als Imran Khan. Voor zijn verkiezingsoverwinning deze zomer had die de steun van deze havik Rizvi nodig. Daarom mocht de politie volgens Salman Khan geen einde maken aan de gewelddadige protesten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.