Maandboek Premium Corner

Ongeloofwaardigheid hoeft Trump niet in de weg te zitten

23 oktober 2018Leestijd: 3 minuten

President Lyndon B. Johnson (1963-1969) ging ten onder aan zijn eigen ongeloofwaardigheid. Terwijl Amerikanen op tv de verschrikkelijkste beelden van de Vietnamoorlog zagen, beweerde Johnson dat de overwinning nabij was. Die geloofwaardigheidskloof – credibility gap – erodeerde zijn politieke ­positie dusdanig, dat hij afzag van herverkiezing en de politiek verliet.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.