Premium Lock Gouverneur Hickenlooper: ‘We fixeren ons te veel op Trump’

04 oktober 2018Leestijd: 6 minuten
Hickenlooper werkt als gouverneur van Colorado net zo graag samen met Democraten als met Republikeinen. Foto: AFP

John Hickenlooper (66), de Democratische gouverneur van Colorado, speelt het politieke spel anders dan veel collega’s – en denkt zo de polarisatie in de Verenigde Staten te kunnen tegengaan. ‘In mijn kantoor mag niet over Trump worden gesproken.’

‘Ah, Nederlandse media. Kom binnen, kom binnen.’ Hickenlooper staat verwoed zijn stropdas te knopen in een kleine kamer op loopafstand van het Capitool in Washington, waarin de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zetelen. De boomlange blonde politicus houdt niet zo van stiltes – en vult ze graag zelf op.

‘Ik ben van Nederlandse afkomst – nou ja, Fries. Mijn overgrootvader kwam vanuit Friesland naar Amerika en werd een van de jongste generaals in het leger. De familienaam was Hekkenloper, maar die is inmiddels verbasterd naar een iets Amerikaansere naam.’

De gouverneur van de staat Colorado is even in Washington voor een vergadering met grote namen uit de vastgoedwereld. Hij is een gewilde gastspreker in het circuit. ‘Hick’ krijgt hoge rapportcijfers van de inwoners van zijn staat, waar het economisch voor de wind gaat en waar de overheid al jaren een groot begrotingsoverschot heeft. In 2019 eindigt zijn termijn en zijn presidentiële aspiraties worden gekscherend ‘het slechtst bewaarde geheim van Colorado’ genoemd.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw