Premium Lock Trump gaat voorlopig helemaal nergens heen

29 augustus 2018Leestijd: 4 minuten
Trumps strijdbare karakter was voor velen een reden om op hem te stemmen en wordt nog altijd door een groot deel van de kiezers geaccepteerd. Foto: ANP

Bij elke controversiële actie van Donald Trump wordt zijn einde voorspeld. Hoe ver kan hij gaan? Ver, zolang de kiezers instemmen.

Wie denkt dat het presidentschap van Donald Trump er bijna op zit, kan die gedachte amper kwalijk worden genomen. Bijna elke week is er wel een nieuwe onthulling over de Amerikaanse president of zijn team, waarna media en oppositiepolitici gealarmeerd reageren. Wordt dit Trumps Watergate?

Feit is dat het team van de president in het nauw wordt gebracht door speciaal aanklager Robert Mueller en diens onderzoek naar de mogelijke Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Dat leverde vorige week veel slecht nieuws op voor de president: Trumps oud-campagneleider Paul Manafort werd schuldig bevonden aan onder meer bankfraude en gaat waarschijnlijk jaren de cel in. Vrijwel tegelijkertijd verklaarde Trumps voormalige advocaat Michael ­Cohen dat Trump de wet heeft overtreden (zie ‘Van boezemvriend tot aartsvijand’).

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw