Impeachment Premium Corner

Trump gaat voorlopig helemaal nergens heen

29 augustus 2018Leestijd: 4 minuten

Bij elke controversiële actie van Donald Trump wordt zijn einde voorspeld. Hoe ver kan hij gaan? Ver, zolang de kiezers instemmen.

Wie denkt dat het presidentschap van Donald Trump er bijna op zit, kan die gedachte amper kwalijk worden genomen. Bijna elke week is er wel een nieuwe onthulling over de Amerikaanse president of zijn team, waarna media en oppositiepolitici gealarmeerd reageren. Wordt dit Trumps Watergate?

Feit is dat het team van de president in het nauw wordt gebracht door speciaal aanklager Robert Mueller en diens onderzoek naar de mogelijke Russische beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen in 2016. Dat leverde vorige week veel slecht nieuws op voor de president: Trumps oud-campagneleider Paul Manafort werd schuldig bevonden aan onder meer bankfraude en gaat waarschijnlijk jaren de cel in. Vrijwel tegelijkertijd verklaarde Trumps voormalige advocaat Michael ­Cohen dat Trump de wet heeft overtreden (zie ‘Van boezemvriend tot aartsvijand’).

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.