Dit zijn de nieuwste American Dreamers

11 juli 2018Leestijd: 1 minuut
Een naturalisatieceremonie recht voor Mount Vernon, het huis van George Washington.

Is Amerika geen populaire bestemming meer door Trump? Onzin. Naar verwachting worden dit jaar 750.000 immigranten tot Amerikaan genaturaliseerd. Dat getal ligt overigens al jaren ongeveer even hoog.

Bij een naturalisatieceremonie voor het huis van George Washington is de sfeer opgewekt. Honderd immigranten uit meer dan 50 landen worden vandaag officieel Amerikaans staatsburger. Ze zingen gezamenlijk het volkslied en spreken de Oath of Allegiance uit.

Dat Amerikaan worden is geen gemakkelijk proces. Ten eerste moet je vele jaren in de Verenigde Staten wonen. Meneer Kim, van oorsprong Koreaans, vroeg bijvoorbeeld pas na 25 jaar burgerschap aan, na lang aandringen van zijn kinderen. Er is een tweede harde eis: de immigranten mogen geen strafblad hebben.

Wat zijn de gevoelens van de nieuwe Amerikanen? Hoe kijken ze naar de toekomst?

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!