Washingtonreis Elsevier Weekblad: Who’s Who?

14 mei 2018Leestijd: 3 minuten
Het Capitool in Washington DC - foto: Andy Feliciotti

Tijdens de Washingtonreis van Elsevier Weekblad krijgt u de kans politiek experts, lobbyisten en prominenten te ontmoeten die hun ervaringen en visie delen over de Amerikaanse politiek.

Reis mee met Elsevier Weekblad naar Washington

Washington DC Capitool

 

Data en prijzen

  • Datum: 4 t/m 12 november 2018
  • Reissom: vanaf EUR 3.485 per persoon
  • Inclusief: KLM-vlucht en verblijf in 4* Marriott Residence Inn

Boek nu

De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Pied à Terre Reizen, lid van ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. Klik hier voor meer informatie, boekingen en een uitgebreid programma.

 

Hebt u vragen, neem dan contact op met [email protected] of 020-3080080.

Klik hier voor meer info

Hoofdredacteur Arendo Joustra en correspondent Emile Kossen nemen u mee voor een reporter’s eye view van Washington DC. Deze ‘spoedcursus Amerikaanse politiek’ belooft inzicht in de gevolgen van de tussentijdse verkiezingen – de midterms – en een unieke blik achter de schermen. U ervaart de hoofdstad van het land als ultieme insider, bezoekt de meest iconische plekken en ziet waar de deals worden gesloten.

Houd deze pagina in de gaten voor aanvullingen op de lijst met sprekers.

 

Stan Veuger – Econoom

Stan Veuger ronde zijn PhD af aan het Amerikaanse Harvard en is nu als econoom werkzaam bij het American Enterprise Institute (AEI). Hij is gespecialiseerd in het economisch beleid van de Trump-regering en Europa. Ook is Veuger voorzitter van de Washingtontak van de Netherlands-America Foundation. Artikelen van zijn hand verschenen in tijdschriften en kranten als: Foreign Affairs, The Los Angeles Times, The National Interest, The New York Times en USA Today.

Het American Enterprise Institute

Het AEI is een conservatieve en neoconservatieve denktank, die streeft naar een afgeslankte overheid, een vrije markt en een krachtige buitenlandse politiek. Met name sinds de verkiezing van George W. Bush tot president in 2000 is deze denktank zeer invloedrijk geworden.

Michael R. Caputo

Michael Caputo is lobbyist en een bekende speler in de Amerikaanse politiek. Zijn carrière begon in het Amerikaanse leger. Daarna was Caputo onder meer werkzaam als adviseur voor Ronald Reagan, H.W. Bush en Donald Trump. Daarnaast adviseerde hij ook de voormalig Russische president Boris Jeltsin. Hij is nu eigenaar van een lobbybedrijf in Washington en hij steunt Trump openlijk. Correspondent Emile Kossen gaat met Michael Caputo in gesprek, waarbij de verkiezingen en de verwachtingen over de uitslag aan de orde komen.

Bron foto Michael R. Caputo: AFP

Michiel Vos – Amerikacorrespondent

Michiel Vos is freelancer met zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit. Hij maakte voor het Amerikaanse HBO onder meer Right America Feeling Wronged, over de 58 miljoen niet-Obama stemmers. Daarnaast is hij werkzaam als correspondent voor Nederlandse en Belgische televisie- en radiozenders. Hij schuift regelmatig aan bij RTL Late Night en is wekelijks te horen op de radio bij De Wild in de Middag op NPO Radio 2. Michiel is gehuwd met filmmaker Alexandra Pelosi.

Arendo Joustra – Hoofdredacteur Elsevier Weekblad

Arendo Joustra studeerde journalistiek in Utrecht en aan Iowa State University in het Amerikaanse Ames, Iowa. Van 1980 tot 1989 werkte hij als sociaaleconomisch-, parlementair- en politiek redacteur voor De Volkskrant. In april 1989 trad hij in dienst van Elsevier Weekblad, waar hij sinds 1 januari 2000 hoofdredacteur is. Joustra heeft een sterke voorliefde voor de Verenigde State, publiceerde boeken over uiteenlopende onderwerpen en werd veelvuldig gedecoreerd.

Emile Kossen – Amerikacorrespondent Elsevier Weekblad

Emile Kossen behaalde zijn bachelor American Studies en master journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde in 2012 in het Amerikaanse St. Louis en werkte in 2014 voor de Nederlandse ambassade in Washington. Trad in 2015 in dienst van Elsevier Weekblad en is vanaf maart 2017 correspondent in de Amerikaanse hoofdstad. Zijn geschreven werk is onder meer gepubliceerd in USA Today, Dagblad van het Noorden en op de website van RTL Nieuws.