Denemarken Premium Corner

Radicale aanpak moet nationale identiteit beschermen

18 april 2018

‘Te veel mensen met een niet-westerse achtergrond dragen niet bij aan de Deense samenleving en de regering is niet langer bereid om dat te accepteren,’ zei de Deense premier Lars Løkke Rasmussen onlangs in achterstandswijk Mjølnerparken in hoofdstad Kopenhagen. De centrum-rechtse minderheidsregering van Rasmussen lanceert daarom een opmerkelijk en alomvattend sociaal experiment: geen getto’s meer in 2030. Het regeringsplan is het zesde initiatief in twintig jaar om getto’s – inmiddels 22 in totaal – tegen te gaan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.