Europese Unie Premium Corner

Nederland verliest toppositie in Brussel: wie is Martin Selmayr?

21 februari 2018Leestijd: 9 minuten

De Nederlandse secretaris-generaal van de Europese Commissie, Alexander Italianer, stapt op. Nederland verliest daarmee een toppositie in de Europese Commissie.

De machtigste ambtenaar van Brussel heeft volgens zijn baas, Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, per brief aangekondigd dat hij 1 maart met pensioen gaat. ‘Dit is een emotioneel moment, want Italianer heeft een voorbeeldig Europees parcours gelopen,’ aldus Juncker.

Italianer wordt opgevolgd door de Duitser Martin Selmayr, maakte Juncker tijdens een persconferentie bekend. In Juist Magazine verscheen in juli 2015 dit portret van Selmayr.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.