Frankrijk Premium Corner

Strooien met treinkaartjes

01 december 2017Leestijd: 2 minuten

De hoogtijdagen van de aristocratie zijn voorbij, maar het uitdelen van privileges blijft courant in Frankrijk. Vooral overheidspersoneel profiteert van allerlei voordeeltjes, in het bijzonder de werknemers van de spoorwegen (SNCF). Zo mag een machinist al op zijn 55ste met pensioen, een van de afspraken waaraan president Emmanuel Macron een eind wil maken. Ook kunnen SNCF-medewerkers en hun gezin gratis met de trein reizen. Hun leven lang. Daarbij krijgen ouders, grootouders én schoonouders van een werknemer jaarlijks vier gratis treinkaartjes.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.