Zo ligt Côte d’Azur erbij na dagenlange bosbranden (foto’s)

27 juli 2017Leestijd: 1 minuut

Dagenlang wordt Zuid-Frankrijk geteisterd door hevige bosbranden. Enorme gebieden zijn in de as gelegd, en honderden extra Franse brandweerkrachten zijn naar het zuiden getrokken om hun collega’s te helpen.

Bij het plaatsje Bormes-les-Mimosas aan de Franse Rivièra zijn de bosbranden inmiddels grotendeels onder controle, melden Franse media donderdagmiddag.

Een afgebrand stuk bos bij Bormes-les-Mimosas – Foto: AFP

Branden woeden nog

Maar het gevaar is nog niet geweken. In het binnenland van hetzelfde departement Var woedt een brand die het plaatsje Seillons-Source-d’Argens bedreigt, maar ook hier zijn brandweerlui optimistisch dat het vuur in bedwang kan worden gehouden.

Foto: AFP

Ten westen van Marseille woeden bosbranden in de gemeente Martigues waar donderdag twee tieners op verdenking van brandstichting werden aangehouden.

Grote impact voor toeristen

Ook voor toeristen is de impact groot: in de nacht van dinsdag op woensdag moesten er op stel en sprong zo’n 12.000 mensen worden geëvacueerd, onder wie veel hotelgasten en 3.000 kampeerders. In Bormes-les-Mimosas kozen sommige toeristen ervoor om op het strand te slapen, omdat het vuur gevaarlijk dichtbij hun campings kwam.

Toeristen slapen in tenten en op strandbedden op het strand bij Bormes-les-Mimosas – Foto: AFP

De bosbranden hebben in het zuiden van Frankrijk en op Corsica sinds maandag meer dan 7000 hectare verwoest. Droogte en wind waren de grootste obstakels voor de brandblussers. En dat blijft ook zo: vooral de wind veroorzaakt herhaaldelijk branden, aldus de brandweer.