Irakees schiet met machinegeweer in discotheek Konstanz

30 juli 2017Leestijd: 1 minuut
Bezoekers van de discotheek in Konstanz zijn naar buiten gevlucht - bron:AFP

In een discotheek in de Duitse stad Konstanz in Baden-Württemberg heeft een man in de nacht van zaterdag op zondag het vuur geopend. Een persoon in de club werd gedood. De vermeende dader is door de politie neergeschoten.

Hij overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen, melden Duitse media. Volgens de politie zijn meerdere bezoekers gewond geraakt. ‘Andere bezoekers konden ontkomen door te vluchten of zich te verstoppen,’ zegt een woordvoerder. Een motief voor de schietpartij is nog niet bekend, maar volgens de politie gaat het in elk geval niet om terrorisme.

Machinegeweer

De schutter is een 34-jarige Irakees die volgens de autoriteiten al enige tijd in Konstanz woonde. Hij begon rond 4.30 uur ’s ochtends te schieten in de club, die gevestigd is op een industrieterrein. Volgens ooggetuigen probeerde een uitsmijter de man buiten de deur te houden, maar die zou toen met een machinegeweer zijn gaan schieten.

Daardoor kwam een persoon om het leven en drie anderen raakten ernstig gewond. De schutter is na het verlaten van de nachtclub in een vuurgevecht met de politie uitgeschakeld. Een agent raakte daarbij gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Via Twitter deelde de politie mee dat er geen dreiging meer is.