Schunnige Trump-grap Stephen Colbert krijgt nog een staartje

06 mei 2017Leestijd: 1 minuut
Colbert - screenshot: CBS/Late Show

De Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC) gaat onderzoek doen naar de grappen over de Amerikaanse president Donald Trump. Die werden gemaakt door komiek Stephen Colbert in zijn Late Show van afgelopen week.

Na de show op de Amerikaanse tv-zender CBS maandag kwamen er klachten binnen over het vermeend ongehoorde en schunnige karakter van de grappen.

Razernij

Ook vonden sommige mensen de opmerkingen aan het adres van de Amerikaanse president ‘homofoob’. Vooral de uitlating ‘het enige waar Trumps mond goed voor is, is de penishouder te zijn van (de Russische president, red.) Vladimir Poetin,’ leidde tot razernij.  Op Twitter was enige tijd de hashtag ‘FireColbert’ trending.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De orale seksgrap kan mogelijk niet door de beugel. In een radio-interview zei FCC-chef, Ajit Pai, dat de commissie veel klachten heeft ontvangen na de uitzending van Colberts talkshow: ‘Ik heb het nu ook gezien en omdat we veel klachten hebben gekregen, gaan we nu de feiten verzamelen. We gaan de wet toepassen en de daarbijhorende actie ondernemen.’

De populaire talkshowhost weigert zijn excuses aan te bieden aan Trump, omdat de president best voor zichzelf kan opkomen. ‘Ik heb grappen, hij heeft de nucleaire lanceringscodes, dus het is een eerlijk gevecht,’ zei Colbert.  ‘Ik zou het zo weer doen. Misschien een paar woorden wijzigen omdat die wat harder overkwamen dan de bedoeling was, maar als ik de kans krijg, doe ik het weer.’

Colbert zette ook een fictief interview met de Amerikaanse president in elkaar:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."