Duitsland

17-jarige asielzoeker ‘die aanslag beraamde’ aangehouden in Berlijn

30 mei 2017Leestijd: 1 minuut

Een 17-jarige Syrische asielzoeker is aangehouden in Berlijn. De jongen zou een aanslag hebben beraamd, meldt de politie.

De asielzoeker plande volgens de autoriteiten ene zelfmoordaanslag in Berlijn. Er is nog geen aanwijzingen dat de 17-jarige concrete plannen had, maar de politie stelt genoeg aanleiding te hebben voor de arrestatie. Hij werd opgepakt in de regio Uckermark, ten noorden van de hoofdstad.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Na een tip – mogelijk van een familielid – zocht de politie in de deelstaat Brandenburg  naar de verdachte. De jongen zou de afgelopen tijd geleidelijk zijn geradicaliseerd. De politie zou een tip hebben gekregen naar aanleiding van een brief, waarin de Syriër afscheid neemt van zijn familie, om zich aan te sluiten bij de jihad.

In 2015 kwam de verdachte mee met de stroom asielzoekers die dat jaar naar Nederland kwam. Hij woont in een opvangcentrum voor alleenstaande minderjarige asielzoekers, melden Duitse media.

Eind december werd Berlijn opgeschrikt door een aanslag op een kerstmarkt. Terrorist Anis Amri – die later in Italië is doodgeschoten – reed met een vrachtwagen in op de menigte. Amri kwam als asielzoeker naar Duitsland. Zijn aanvraag werd afgewezen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.