buitenland Premium Corner

Trefpunt voor homoseksuelen met traangas getroffen

23 maart 2017Leestijd: 2 minuten

Gezien de berichtgeving in De Groene Amsterdammer over plagiaat in artikelen van freelance-journalist Peter Blasic in verschillende Nederlandse en Vlaamse media, kan de redactie van Elsevier Weekblad, niet met zekerheid zeggen dat de auteur de geciteerde personen in dit artikel daadwerkelijk zelf heeft gesproken.

Aanval op club in Zagreb legt brede intolerantie jegens homoseksuelen bloot.

Vijftien jaar geleden werd de eerste Kroatische Gay Pride georganiseerd, toen nog onder zware politiebeveiliging vanwege mogelijk homofoob geweld. Onder invloed van de Europese Unie heeft Kroatië in de jaren erna de rechten van minderheden vastgelegd. Maar dat is niet tot alle inwoners doorgedrongen, zo bleek onlangs toen een trefpunt voor homoseksuelen in Zagreb met traangas werd aangevallen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.