Voetbalteam in gecrasht vliegtuig Colombia

29 november 2016Leestijd: 2 minuten
Het Braziliaanse team Chapecoense - brin:AFP

In Colombia is een Boliviaans vliegtuig met aan boord meer dan zeventig inzittenden neergestort. Onder de passagiers zat een heel voetbalteam van de Braziliaanse club Chapecoense. 

Het toestel was onderweg van vliegveld Viru Viru in Bolivia naar het José María Córdova International Airport in Rionegro, het op een na grootste vliegveld in Colombia.

Geteisterd door regen- en onweersbuien

In de buurt van de stad La Union ging het mis. Het vliegtuig, een Avro RJ85 van de Boliviaanse maatschappij Lamia, verdween maandagavond rond 22 uur lokale tijd van de radar. Er zijn speculaties dat de brandstof op was. Maandagavond lokale tijd werd een noodsignaal afgegeven. Maar volgens persbureau AP kunnen ook de weersomstandigheden tijdens de crash een rol hebben gespeeld. Het gebied wordt al dagen geteisterd door zware regen- en onweersbuien.

Reddingswerkers en hulpdiensten trokken naar het rampgebied, dat door het slechte weer maar moeilijk bereikbaar was. Een Reuters-fotograaf heeft volgens The Guardian gezegd dat het gecrashte toestel in tweeën is gebroken, maar dat de neus en de staart van het toestel nog goed zichtbaar zijn. De rest van het toestel is verwoest. 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Beelden van incheckende spelers

Een woordvoerder van het vliegveld in Rionegro zei al snel dat er overlevenden zijn. Vijf mensen zouden de ramp hebben overleefd, bevestigt de politie. Onder hen zijn drie spelers van de voetbalclub. Aanvankelijk werd gemeld dat keeper Danilo de crash had overleefd, maar hij overleed in het ziekenhuis. De twee andere overlevenden van de crash zijn een stewardess en een journalist. Alle andere 76 inzittenden kwamen om het leven. 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense – afkomstig uit de zuidelijke provinciestad Chapeco, was onderweg om de finale van de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League) te spelen tegen Atletico Nacional uit Medellín. Op beelden is te zien hoe de spelers en hun begeleiding inchecken om aan boord te gaan. 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft de finale van de Copa Sudamericana tot nader order uitgesteld.