buitenland

Voetbalteam in gecrasht vliegtuig Colombia

29 november 2016Leestijd: 2 minuten

In Colombia is een Boliviaans vliegtuig met aan boord meer dan zeventig inzittenden neergestort. Onder de passagiers zat een heel voetbalteam van de Braziliaanse club Chapecoense. 

Het toestel was onderweg van vliegveld Viru Viru in Bolivia naar het José María Córdova International Airport in Rionegro, het op een na grootste vliegveld in Colombia.

Geteisterd door regen- en onweersbuien

In de buurt van de stad La Union ging het mis. Het vliegtuig, een Avro RJ85 van de Boliviaanse maatschappij Lamia, verdween maandagavond rond 22 uur lokale tijd van de radar. Er zijn speculaties dat de brandstof op was. Maandagavond lokale tijd werd een noodsignaal afgegeven. Maar volgens persbureau AP kunnen ook de weersomstandigheden tijdens de crash een rol hebben gespeeld. Het gebied wordt al dagen geteisterd door zware regen- en onweersbuien.

Reddingswerkers en hulpdiensten trokken naar het rampgebied, dat door het slechte weer maar moeilijk bereikbaar was. Een Reuters-fotograaf heeft volgens The Guardian gezegd dat het gecrashte toestel in tweeën is gebroken, maar dat de neus en de staart van het toestel nog goed zichtbaar zijn. De rest van het toestel is verwoest. 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Beelden van incheckende spelers

Een woordvoerder van het vliegveld in Rionegro zei al snel dat er overlevenden zijn. Vijf mensen zouden de ramp hebben overleefd, bevestigt de politie. Onder hen zijn drie spelers van de voetbalclub. Aanvankelijk werd gemeld dat keeper Danilo de crash had overleefd, maar hij overleed in het ziekenhuis. De twee andere overlevenden van de crash zijn een stewardess en een journalist. Alle andere 76 inzittenden kwamen om het leven. 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Braziliaanse voetbalclub Chapecoense – afkomstig uit de zuidelijke provinciestad Chapeco, was onderweg om de finale van de Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League) te spelen tegen Atletico Nacional uit Medellín. Op beelden is te zien hoe de spelers en hun begeleiding inchecken om aan boord te gaan. 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol heeft de finale van de Copa Sudamericana tot nader order uitgesteld. 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.