buitenland

Trein bij New York rijdt in op perron: meer dan honderd gewonden

29 september 2016

Op het treinstation van Hoboken, kilometers verwijderd van het centrum van New York, is donderdag een trein ontspoord. Zeker een iemand is daarbij omgekomen, en er vielen meer dan honderd gewonden.

Het ongeluk gebeurde rond 8.30 uur plaatselijke tijd. Getuigen melden aan Amerikaanse media dat de trein, met zo’n 250 inzittenden, geen enkel moment vaart minderde toen die in de buurt van station Hoboken kwam. Bij Hoboken eindigt het traject. De trein knalde door de barrières en reed aan het einde van de rails op de muur van het perron.

‘De voorste wagon ging van de rails en klapte zo het gebouw in. Daardoor stortte het dak van het gebouw in,’ zegt een passagier tegen CNN.

Enorme chaos

Op beelden is een grote chaos en veel schade te zien. Een vrouw is overleden, er is sprake van meer dan honderd gewonden. Drie daarvan verkeren in kritieke toestand. De meeste slachtoffers vielen in de voorste wagon van de trein en bij de mensen die op het perron stonden.

Op de perrons liggen veel stukken verwrongen metaal. Al het treinverkeer van en naar Hoboken is direct na het ongeluk stilgelegd.

HOBOKEN, NJ - SEPTEMBER 29: The roof collapse after a NJ Transit train crashed in to the platform at the Hoboken Terminal September 29, 2016 in Hoboken, New Jersey. Pancho Bernasconi/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Foto: AFP

De toedracht van de treincrash is nog onduidelijk. ‘Voorlopig wijst niets op een terreuraanslag of bewuste daad,’ zegt het vervoersbedrijf.

Hoboken (New Jersey) ligt tegenover Manhattan, aan de andere kant van de Hudson-rivier. Het station wordt elke dag door vele duizenden mensen gebruikt, die voor hun werk in New York moeten.

HOBOKEN, NJ - SEPTEMBER 29: People are treated for their injuries outside after a NJ Transit train crashed in to the platform at Hoboken Terminal September 29, 2016 in Hoboken, New Jersey. Pancho Bernasconi/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==

Foto: AFP

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.