buitenland

Ravage na treincrash Italië: zeker 27 doden

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

In de buurt van de Italiaanse stad Bari zijn twee treinen frontaal op elkaar gebotst. Zeker 27 mensen kwamen om het leven, tientallen raakten gewond.

Rond half twaalf kwamen twee regionale treinen frontaal met elkaar in botsing op een enkel spoor. Het ongeval had plaats tussen Ruvo di Puglia en Corato, in de buurt van de Zuid-Italiaanse stad Bari, meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

Twaalf doden en tientallen gewonden
De ravage is enorm, zo valt te zien op de beelden. De twee voorste wagons zijn totaal verwoest en in elkaar gedrukt. Ook slingerden delen van de treinen, zoals metalen platen, in het rond na de crash.

Er vielen zeker 27 doden, melden Italiaanse media op basis van informatie die de hulpdiensten verspreidden. Tientallen mensen raakten gewond, die per helikopter naar ziekenhuizen worden gebracht. Naar verwachting loopt het dodental nog verder op; er zitten nog altijd mensen vast in de wagons.

Normaliter zit de trein van vervoerder Ferrotramviaria rond elf uur ’s ochtends erg vol. Veel inzittenden zouden studenten zijn. Premier Matteo Renzi reageerde al op de crash. ‘We zullen niet rusten voor we de oorzaak van deze treinramp hadden achterhaald.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.