Vier doden bij schietpartijen in winkelcentrum Tel Aviv

08 juni 2016Leestijd: 1 minuut
De Sarona-markt ligt vlakbij een uitgangsgebied en het Israelische ministerie van Defensie - Foto: AFP

Bij twee schietpartijen in en naast de Sarona-markt in Tel Aviv zijn woensdagavond vier doden en zes gewonden gevallen. De twee schutters, beiden Palestijnen, zijn opgepakt.

Dat meldt onder meer The Times of Israel.

Vermomming

De politie wist een van de schutters neer te schieten toen hij de Sarona-markt – een winkelcentrum met onder meer exclusieve winkels en restaurants gelegen naast een groot park – wilde ontvluchten. Hij werd ook meteen overmeesterd. De andere schutter leegde zijn vuurwapen om de hoek op straat en werd ook uitgeschakeld.

De daders komen uit een dorp op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Hebron. Volgens de Israëlische televisiezender Channel 10 gaat het om twee neven, allebei twintiger. Ze hadden zich vermomd als orthodoxe joden, zei een ooggetuige op de Israëlische radio, maar volgens andere ooggetuigen was het tweetal in pak.

Terreuraanslag

Drie van de slachtoffers zijn zwaargewond, en een van hen verkeerde eerder in acuut levensgevaar. Die vrouw is inmiddels ook overleden, waarmee het eerdere dodental van drie naar vier is gestegen. De daders hadden het  op Israëliërs voorzien. De Israëlische autoriteiten spreken dan ook van een terreuraanslag.

De Sarona-markt ligt vlakbij een centraal uitgaansgebied, het hoofdkwartier van het Israëlische leger en het ministerie van Defensie. De Israëlische  premier Benjamin Netanyahu is inmiddels op weg naar het ministerie.