buitenland

Manchester United-stadion geëvacueerd wegens verdacht pakket

15 mei 2016Leestijd: 1 minuut

Het stadion van voetbalclub Manchester United is op zondag geëvacueerd door een melding over een verdacht pakketje. De wedstrijd tussen Bournemouth en Manchester is afgelast.

Greater Manchester Police bevestigde een paar uur na de evacuatie dat er waarschijnlijk sprake was van een bom. Het lukte Britse explosievenexperts om een gecontroleerde explosie uit te voeren.

Evacuatie

De politie spoorde toeschouwers voor de aanvangstijd van de wedstrijd aan zo snel mogelijk te vertrekken uit het noord- en westvak van Old Trafford, het enorme stadion van de Engelse voetbalclub. Supporters uit andere vakken werden later geëvacueerd. De wedstrijd, de laatste van Manchester United dit seizoen, werd eerst drie kwartier uitgesteld en daarna officieel afgelast.

In totaal werden naar schatting meer dan 75 duizend Manchester United- en Bournemouth-fans geëvacueerd. De politie zocht met behulp van speurhonden naar eventuele explosieven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Veilig

Ian Hopkins, de politiecommissaris van Greater Manchester, zei op twitter dat zijn team ‘samenwerkt met Manchester United om ervoor te zorgen dat iedereen veilig is geëvacueerd. John O’Hare heeft de leiding en hij werkt nu samen met zijn team aan de veiligheid van het stadion.’

Volgens ooggetuigen werden fans gevraagd een veilige afstand van het stadion te nemen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.