Premium Lock Snel gaat in op de regels voor fraude door eigen medewerkers

17 december 2018Leestijd: 3 minuten
Menno Snel. Foto: ANP

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) heeft vorige week aanvullende Kamervragen beantwoord over het “strafontslag” van 16 Belastingdienstmedewerkers. Deze medewerkers maakten zich schuldig aan belastingfraude. Op 1 november liepen er nog 20 onderzoeken naar het handelen van medewerkers.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De fiscus heeft in een beleidsbesluit vastgelegd hoe strafbare feiten van Belastingdienstmedewerkers worden afgehandeld.

Het besluit bevat ook regels voor het geval dat de strafbare feiten door de medewerker zijn begaan in de privésfeer. Deze regels zijn nodig omdat de ‘onregelmatigheden’ in de privésfeer kunnen voortvloeien uit de functie van de medewerker.

Als de strafbare gedragingen geen verband houden met de werkzaamheden, dan valt de medewerker onder de algemene regels. Deze regels gelden voor alle belastingplichtigen die zich niet of onvoldoende houden aan hun fiscale verplichtingen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw