belastingdienst Premium Corner

Snel gaat in op de regels voor fraude door eigen medewerkers

17 december 2018

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) heeft vorige week aanvullende Kamervragen beantwoord over het “strafontslag” van 16 Belastingdienstmedewerkers. Deze medewerkers maakten zich schuldig aan belastingfraude. Op 1 november liepen er nog 20 onderzoeken naar het handelen van medewerkers.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De fiscus heeft in een beleidsbesluit vastgelegd hoe strafbare feiten van Belastingdienstmedewerkers worden afgehandeld.

Het besluit bevat ook regels voor het geval dat de strafbare feiten door de medewerker zijn begaan in de privésfeer. Deze regels zijn nodig omdat de ‘onregelmatigheden’ in de privésfeer kunnen voortvloeien uit de functie van de medewerker.

Als de strafbare gedragingen geen verband houden met de werkzaamheden, dan valt de medewerker onder de algemene regels. Deze regels gelden voor alle belastingplichtigen die zich niet of onvoldoende houden aan hun fiscale verplichtingen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.