wetsvoorstel Premium Corner

Hoekstra wil aanbieder van dubieuze belegging aanpakken

29 november 2018Leestijd: 2 minuten

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over het groeiend aantal particulieren dat investeert in landbouwgrond. Deze investeringen zijn zeer risicovol, maar vallen meestal niet onder het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Volgens minister Wopke Hoekstra van Financiën (VVD) waarschuwt de AFM al jaren voor de risico’s van een investering in (landbouw)grond. De AFM kan slechts bij uitzondering ingrijpen, omdat er in de meeste gevallen geen sprake is van een beleggingsobject.

Beslissend is wie er in de praktijk verantwoordelijk is voor het beheer van de landbouwgrond.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,60 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.