toeslaggebruik Premium Corner

Laten senioren echt zo veel toeslagen liggen?

10 oktober 2018

In een vorige maand verschenen rapport staat dat bijna een kwart miljoen senioren mogelijk zorg- en/of huurtoeslag laat liggen. De Kamer wil weten of die cijfers kloppen, hoe deze situatie is ontstaan, en wat hieraan wordt gedaan.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) kan de cijfers voor de zorgtoeslag niet bevestigen. In het onderzoek in opdracht van vijf seniorenorganisaties zijn namelijk ook groepen meegenomen die geen toeslag willen of kunnen aanvragen.

Het staat echter wel vast dat bijna één op de zes huishoudens met 55-plussers misschien huurtoeslag laat liggen. Dit aantal komt overeen met de cijfers uit een in 2016 uitgevoerd Interdepartementaal beleidsonderzoek (IBO) naar sociale huur.

Onderzoek naar omvang en oorzaken van niet aanvragen toeslagen

Het kabinet heeft op Prinsjesdag een IBO naar de werking van het hele toeslagenstelsel aangekondigd. Eerder heeft het kabinet al beloofd te onderzoeken hoeveel toeslaggerechtigden geen toeslag aanvragen, en waarom.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.